Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Deoarece bideurile lipsesc din majoritatea toaletelor de acasă, precum și din cele publice, utilizatorii nu sunt pe deplin obișnuiți cu ele. Bideul este considerat un accesoriu casnic redundant. Mulți nu sunt siguri cum să îl folosească în mod corespunzător. Și vorbim despre bideul clasic, care este mult mai răspândit decât cel electronic.
Înainte de a trece la descrierea bideului electronic, să prezentăm predecesorul său. Bideul clasic ia forma unei toalete separate. De obicei, acesta este plasat lângă toaletă. Unii utilizatori care au o încăpere mică cu o toaletă, instalează bideul clasic în baie. Aceasta este o soluție destul de incomodă - igiena intimă, pentru care este destinat bideul, ar trebui să aibă loc imediat după ce sunt efectuate necesitățile.
Un bideu clasic sau separat constă (în cea mai mare parte) dintr-un vas de porțelan și o baterie de bideu.
Utilizarea bideului este ușoară. Trebuie doar să te așezi pe vas și să rotești bateria sau să apeși maneta de control. Apa începe să curgă. Utilizatorul setează temperatura potrivită a jetului de apă și își igienizează părțile intime. Unele bideuri au un furtun de duș care permite ca jetul de apă să ajungă exact acolo unde este necesar.
Bideul este mult mai sensibil cu părțile intime în comparație cu hârtia igienică. Elimină riscul apariției hemoroizilor și a altor probleme de sănătate. Este un instrument neprețuit pentru persoanele în vârstă, cele cu mobilitate redusă sau femeile în timpul sarcinii.
Bideul clasic descris mai sus a apărut aproape neschimbat în băi de două sute de ani. Este tipic pentru țările din Europa de Vest, regiunea mediteraneană și țările arabe. Acest dispozitiv sanitar este urmat de bideul electronic. Avantajele acestui tip de bideu sunt economisirea spațiului și utilizarea mai comodă.
Un bideu electronic nu necesită remodelarea băii sau modificări de construcție. Se montează direct pe vasul de toaletă și poate fi acoperit cu un capac de toaletă. Principala condiție este ca bideul electronic să fie compatibil cu toaleta existentă. Prin urmare, este practic să achiziționezi toaleta și bideul în același timp și să te asiguri că ambele produse au aceleași dimensiuni în lungime și lățime. De asemenea, este posibil să achiziționezi o toaletă cu un bideu electronic integrat.
O altă condiție este prezența unei prize în apropierea toaletei.
Bideul electronic este, de obicei, fabricat din plastic solid. Controlul este facilitat de un panou de control. Cu toate acestea, unele modele oferă o telecomandă cu care se poate seta în mod convenabil funcția dorită.
Este posibil ca unii clienți să considere costurile de achiziție nejustificat de ridicate. Cu toate acestea, este important să ne amintim că un bideu electronic aduce economii pe termen lung. S-a menționat deja că, odată cu utilizarea acestuia, consumul de hârtie igienică este redus semnificativ. În plus, bideurile moderne reduc consumul de apă. În comparație cu bideul convențional, cel electronic este mai comod de utilizat, deoarece nu este necesară deplasarea de la un vas ceramic la altul pentru a-l folosi. Acest lucru este apreciat în special de persoanele cu mobilitate redusă.
Un mare avantaj este senzația de prospețime și de igienă pe care bideul o oferă în fiecare zi. Dar cel mai puternic argument este aspectul legat de sănătate. Bideul asigură o prevenire eficientă a hemoroizilor, incontinenței, problemelor intestinale, bolilor micotice sau infecțiilor vaginale.
Pe lângă numeroasele sale avantaje în ceea ce privește igiena și economisirea apei, bideul electronic oferă, de asemenea, numeroase funcții pentru confort sporit.
Ce poți întâlni?
Tip | Avantaje | Dezavantaje |
---|---|---|
Clasic |
+ preț avantajos |
- are nevoie de mai mult spațiu, uneori chiar și modificări ale camerei |
Electronic |
+ economie de spațiu |
- cost de achiziție mai mare |
Instalarea este foarte ușoară. Procedura de instalare este comună, dar se recomandă citirea instrucțiunilor detaliate care însoțesc fiecare model.
Atașează hub-ul furnizat la intrarea de apă și conectează furtunul la acesta. În continuare, montează piesa pregătită pe vasul de toaletă și ancoreaz-o. Glisează capacul pentru bideu pe placă. Folosește furtunul de pe partea laterală a capacului pentru bideu și conectează-l la o priză electrică.