Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Minimalismul, prin însuși numele său, lucrează cu linii simple și eficiente, pe care le combină în unități rafinate. Totul are un scop clar, nimic nu este în plus. Albul este culoarea perfectă pentru a crea o ambianță pură. Poate juca rolul principal sau, dimpotrivă, poate oferi suport vizual pentru alte elemente dominante. Minimalismul nu este cu siguranță rece sau plictisitor. În cazul unei bucătării minimaliste, de obicei nu se combină mai mult de trei culori. Una dintre variantele interesante ale minimalismului este stilul nordic/scandinav, care combină albul cu nuanțe naturale de maro, gri sau bej. Spre exemplu, o bucătărie albă cu un blat de lucru din lemn deschis este tipică. Este important de știut că, dacă vrei să obții un efect maxim și o locuință echilibrată, ar trebui să amenajezi întregul apartament sau casa în stilul pe care l-ai ales.
O combinație între alb și lemn este un pariu sigur. O bucătărie albă cu lemn va crea un sentiment de confort, siguranță și căldură în casa ta. Este cel mai des folosită în stilul country/rustic. În acest caz, nu te teme de spații deschise, de diferite rafturi cu ustensile, unelte de bucătărie sau solnițe pentru condimente. Adaugă ambianței flori sau modele florale pe: fețe de masă, șervețele, perdele, prosoape de bucătărie sau pernuțe pentru scaune. O bucătărie albă rustică arată bine și cu o podea cu aspect de lemn. O bucătărie albă cu un blat de lucru rustic, de obicei cu un finisaj din lemn închis "brut", este clasic. O bucătărie albă rustică albă are propriul farmec chiar dacă vopsești lemnul propriu-zis în alb. Spațiul este vizual mai ușor și mai mare. Bucătăriile rustice albe sunt de obicei alese în construcțiile mai vechi, în cabane și căsuțe de vacanță. Ca o completare excelentă sunt cărămizile admise sau grinzile.
Albul oferă, de asemenea, posibilitatea de a lucra cu contraste. De exemplu, o bucătărie albă cu un blat întunecat este tipică. Foarte adesea, se alege un blat de marmură, care adaugă o notă de lux și contribuie la o stare de glam. O bucătărie gri și albă este, de asemenea, foarte eficientă, mai ales dacă adaugi o a treia culoare, mai izbitoare (roșu, verde, galben), care adaugă un moment de surpriză și un plus de dinamism spațiului. O combinație clasică este cea de alb și negru. De exemplu, mobilier alb, inclusiv blatul de lucru, și accesorii negre, cum ar fi mânerele, chiuveta, bateria de chiuvetă... sau chiar marginile vaselor sau podeaua cu elemente negre.
Culoarea albă a bucătăriei are, de asemenea, un loc ferm în stilul nautic, care aduce cu ea parfumul mării, libertatea, confortul, distanța și soarele. O combinație de albastru și alb sau auriu este tipică aici. Motivul nautic poate fi repetat pe mobilier, perdele sau fețe de masă. Nu trebuie să lipsească motivele marine precum: scoici, stele de mare, valuri, mare, nisip, corabie... fie sub formă de tablouri, fie ca decorațiuni. Accesoriile din lemn, eventual aurii, pot fi, de asemenea, folosite într-un stil marin. Atipice sunt, de exemplu, mânerele din sfoară sau mobilierul din răchită sau o masă din lemn brut albit. Un element mai distinctiv poate fi, de exemplu, faianța cu model, în spatele blatului de lucru sau gresia cu un decor deosebit.
Dacă dorești să creezi un spațiu unic, urcă-ți ideile cu o treaptă mai sus. Lasă albul să joace rolul principal în toate aspectele. În locul contrastelor multicolore, optează pentru albul pur sau pentru diferite structuri albe, modele, texturi, materiale... O bucătărie monocromă, alb pur, va lăsa cu siguranță o impresie și fii sigur că va fi mai mult decât variabilă. O alternativă este, de exemplu, o bucătărie albă cu un luciu intens. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la amprentele digitale, deoarece suprafețele sunt, de obicei, tratate împotriva lor dacă alegi materiale de înaltă calitate. O bucătărie albă lucioasă va ieși în evidență în combinație cu o iluminare performantă sau în cazul în care bucătăria include o fereastră. Spațiul nu va mai arăta niciodată la fel. O bucătărie albă mată este un pariu sigur atât pentru încăperile mai mici, cât și pentru cele mai mari. Combină finisajele lucioase și mate pentru un efect maxim.