Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Dă un suflu nou bucătăriei tale și lasă-te inspirat de frumusețea peisajului rural francez. Dintr-o simplă pocnire a degetelor, vei fi purtat în locuri cu câmpuri de lavandă și miros de croissante proaspete. O bucătărie în stil Provence este, într-un cuvânt, magnifică, iar noi avem câteva sfaturi care vor face ca amenajarea ei să fie floare la ureche!
Stilul Provence simbolizează zona rurală romantică. De aceea, folosește în principal culori deschise, stinse de soare. Albul este culoarea principală, ceea ce înseamnă că accesoriile pot fi aranjate în orice culoare fără a perturba aspectul general al interiorului. De exemplu, se folosesc adesea albastru închis, turcoaz și chiar violet, care amintesc de un câmp de lavandă. În afară de alb, ca și nuanță de bază sunt potrivite culorile crem, bej sau verzui.
Pe lângă culorile deschise, folosite mai ales pe suprafețe mai mari, există și modele. Clasicul nemuritor este clar cel floral. Se potrivește suprafețelor mai mici - fețe de masă, perne sau perdele.
Provence este asociat cu materialele naturale, dar mai ales cu lemnul. În plus față de mobilier, putem lăsa acest material să iasă în evidență, de exemplu, cu grinzi expuse pe tavan sau o podea din lemn natural. Un blat din lemn masiv arată, de asemenea, bine. Dar nici cu materiile prime nu vei da greș. Un perete de cărămidă, de exemplu, aduce farmecul potrivit unei bucătării provensale. Dar nu toată lumea are posibilitatea de a dezveli cărămida și, desigur, nu poți face asta într-un apartament de bloc prefabricat. Cu toate acestea, există imitații interesante care pot fi folosite pentru a înlocui cărămizile reale.
În mod similar, piatra poate fi utilizată pentru a placa un perete (sau o parte a unui perete), precum și peretele de deasupra blatului de lucru din bucătărie. Dar aici trebuie să luăm în considerare o întreținere mai complexă. Nu în ultimul rând, plăcile ceramice cu un model fin sunt, de asemenea, potrivite. Nu-ți fie teamă să experimentezi, să combini lucruri aparent incompatibile, singurul lucru care contează este să te simți bine în bucătărie!
Nu trebuie să păstrezi un profil scăzut atunci când alegi o chiuvetă pentru bucătăria ta în stil provensal. Există multe materiale, dimensiuni, forme și chiar nuanțe din care poți alege. De exemplu, chiuvetele din granit în nuanțe albe, crem sau bej sunt foarte populare.
Chiuveta ceramică albă arată, de asemenea, foarte bine și are multe avantaje practice, pe lângă designul său atrăgător. Este cel mai apreciată datorită rezistenței sale la temperaturi ridicate. Nu e de mirare că acest material este supus în timpul procesului de fabricație la temperaturi care ating 1200 °C!
Prin urmare, poate rezista cu ușurință la vărsarea din greșeală a uleiului încins sau la plasarea unei tigăi fierbinți pe suprafață. Un alt avantaj este rezistența la detergenții agresivi. Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că chiuvetele din ceramică se uzează mult mai lent decât alte materiale. Cu siguranță nu trebuie să îți faci griji cu privire la zgârieturi și pete inestetice.
În timp ce chiuveta trebuie să aibă forme simple, care să faciliteze întreținerea, optează pentru baterii cu un design mai interesant. Bucătăriilor în stil provensal se vor potrivi bateriile de chiuvetă în stil retro tradițional. Printre cele mai populare, se numără bateriile cu finisaj din alamă, cupru, bronz sau crom.
Accesoriile sunt foarte importante în acest caz. Fără ele, ar fi imposibil de amenajat o bucătărie provensală. Și pe care să le alegem? Cele mai bune sunt, bineînțeles, cele din materiale naturale - rame foto și rame de tablouri din lemn, boluri și coșuri din răchită, cutii de vin, ghivece de ceramică pentru plante aromatice și așa mai departe. De asemenea, poți lucra cu echipamente precum vase de gătit și linguri, care pot fi așezate frumos pe un suport la îndemână. Materialele textile trebuie să fie din bumbac și in, în culori naturale sau cu modelul floral menționat mai sus.
Nu trebuie să uităm de flori și plante naturale. În bucătărie, buchetele de ierburi aromatice, în special cele mediteraneene, cu siguranță își vor găsi locul, deoarece nu numai că au o funcție estetică, dar au un miros plăcut și pot fi folosite și la gătit. Exact cum făceau bunicile noastre. Putem decora masa cu o vază frumoasă de flori tăiate și pervazul ferestrei cu lavandă parfumată.
O altă trăsătură caracteristică a bucătăriilor provensale este reprezentată de obiectele care au fost folosite cândva în mod obișnuit, dar care au fost înlocuite de tehnologii moderne. Putem menționa mojarul, râșnița veche de cafea, cântarul cu bol și așa mai departe. Acestea accentuează atmosfera rustică a bucătăriei prin povestea pe care o spun. La fel ca raftul plin de căni care sunt ultimele din set - poate că sunt puțin deteriorate, dar sunt încă frumoase.
O bucătărie în stil provensal este perfectă pentru sufletele romantice!