Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Deși nu a apărut inițial ca stil de design, astăzi este foarte popular și atemporal. Poți folosi acest stil practic oriunde, dar ai în vedere – are nevoie de spații mai mari și iluminare suficientă pentru a arăta bine. Inițial, a fost stilul folosit în halele fabricilor și al întreprinderilor industriale, fiind uneori denumit și stilul fabricii. Anterior, a fost folosit, de exemplu, în săli mari, birouri, muzee, cafenele, dar treptat a pătruns în apartamente și case. Caracteristicile sale sunt, pe lângă spațiul generos, și elementele tehnice recunoscute, mobilierul și accesoriile industriale și, nu în ultimul rând, materialele tipice precum cărămizile, betonul și lemnul. Este un stil aspru și crud, care cu siguranță nu va da impresia unui stil modest și ieftin. În el găsim onestitate și îndrăzneală, dar și romantism. Oricât de paradoxal ar suna, este adevărat. Pentru că astăzi, stilul industrial nu mai reprezintă doar un mediu dur pentru munca grea, ci o privire nostalgică asupra unei epoci trecute.
Bucătăria este locul în care acest stil este de fapt cel mai potrivit. Bucătăriile moderne sunt adesea camere spațioase, care funcționează și ca o sufragerie sau o cameră de zi. Ideal este să ai aici ferestre înalte, de preferință bine articulate și expresive. Pardoselile sunt de obicei din beton sau lemn și sunt caracterizate de o anumită naturalețe, fără decorațiuni, la fel ca și pereții fără tencuială. Mobilierul nu este, în general, foarte decorativ, nici cu decorațiuni în exces, ci este mai degrabă practic. Poate fi chiar în stil vintage, ceea ce se potrivește perfect într-un spatiu industrial. Într-o bucătărie în stil industrial, vei găsi rafturi metalice austere, dulapuri cu suprafețe simple, fără decorațiuni, dar cu șuruburi sau mânere la vedere.
Bucătăriile industriale se bazează pe transparență și utilitate. Acesta este, de asemenea, caracterul original al halelor industriale, unde accentul nu s-a pus pe stil, ci pe funcționalitate și utilitate. Prin urmare, cablurile și alte elemente tehnice pot fi expuse, la fel ca și echipamentele de încălzire și alte articole. Designul bucătăriei corespunde și el acestui lucru, totul fiind aranjat funcțional și expus în același timp. Componentele bucătăriei, cum ar fi chiuveta, bateria, diversele rafturi și suporturi, nu sunt de o culoare în nuanțe strălucitoare, ci mai degrabă negre, gri sau din oțel inoxidabil. Acest lucru nu înseamnă, însă, că alte culori sunt tabu. Dimpotrivă, din când în când,o nuanță calmă și strălucitoare este potrivită, pentru a sparge monotonia culorilor. În ceea ce privește materialele, sunt de preferat metalul, oțelul inoxidabil și bineînțeles betonul, dar sunt potrivite și sticla sau ceramica. Nu uita de lemn, care dă o impresie calmă și creează o senzație de căldură. Într-o bucătărie industrială, acesta oferă un echilibru cu metalul distant și rece. Suprafețele au tendința de a fi mate și pot avea un aspect uzat. În comparație cu bucătăriile tradiționale, cele industriale se disting și în ceea ce privește iluminatul. Schemele tipice de iluminat sunt lămpile suspendate în negru, gri sau colorate, dar și iluminatul interior al dulapului sau deasupra blatului de bucătărie este, de asemenea, potrivit.