Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Cum rămâne cu oțelul inoxidabil zgâriat? Pentru câteva zgârieturi nu este nevoie să apelezi la un profesionist sau să începi să te gândești să achiziționezi o chiuvetă nouă. Poți elimina zgârieturile singur. La fel se întâmplă și cu murdăria de orice tip, inclusiv petele, calcarul sau rugina, care, în mod paradoxal, apar uneori pe chiuvetele din oțel inoxidabil. Noi te vom îndruma cum să o faci.
- calcarul
- deteriorări datorate șocurilor termice
- zgârieturi ușoare sau medii
- urme de agenți de curățare sau chimici
- abraziuni
- tăieturi
- burete
- lavetă din microfibre
- agent special de lustruire pentru oțel inoxidabil
Nu utiliza niciodată o perie, un burete de sârmă sau cu un strat grosier, care poate deteriora suprafața sensibilă din oțel inoxidabil. De asemenea, nu folosi detergenți cu clor sau diverse creme abrazive de curățat. Dacă nu reușești să găsești un produs de calitate special conceput pentru lustruirea suprafețelor din oțel inoxidabil, aplică unul dintre " sfaturile din bătrâni" enumerate la sfârșitul acestui articol.
1. Nu ezita să aplici un agent special de lustruire pe chiuveta umedă. Aplică pasta pe mai multe porțiuni, ideal aproape de zonele deteriorate.
2. Întinde produsul uniform cu un burete, de preferință cu partea moale. Lasă-l să acționeze o vreme.
3. Aproape spre final, șterge chiuveta cu o lavetă din microfibră. Acesta fiind cel mai bun mod de a lustrui complet oțelul inoxidabil.
Nu ai niciun detergent special pentru oțel inoxidabil acasă și trebuie să cureți urgent chiuveta înainte de sosirea oaspeților? S-ar putea să găsești utilă alternativa noastră economică pentru curățarea chiuvetei. Te descurci cu ceea ce găsește fiecare acasă.
1. Oțet. Oțetul are proprietăți excelente de degresare. Aplică-l uniform pe suprafața chiuvetei, eventual cu un pulverizator. Lasă-l să acționeze o vreme. Apoi șterge chiuveta cu o lavetă moale.
2. Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este deosebit de bun pentru a îndepărta reziduurile întărite. Umezește chiuveta și presară bicarbonatul. Apoi se repartizează cu o lavetă. Se lasă să acționeze un timp și se clătește chiuveta cu apă. La final, lustruiește suprafața cu o lavetă uscată. Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, recomandat pentru aragazul sau tacâmurile din oțel inoxidabil.
3. Lămâie. Taie o lămâie și curăță chiuveta cu ea ca și cum ai avea în mână o perie sau un burete. Fiind un acid natural poate elimina și petele inestetice de pe chiuvetă.
SFAT: Nu uita să citești și alte articole care te vor ghida prin lumea curățării ușoare și îți vor oferi sfaturi și trucuri utile pentru a-ți menține casa curată.