Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Atunci când amenajezi un nou apartament sau o casă, trebuie să te familiarizezi cu principiile soluțiilor pentru echipamente de igienă. Standardele determină cu precizie numărul și locația mobilierului în funcție de dimensiunea apartamentului. Le vom menționa cel puțin pe cele mai importante. Astfel, într-un apartament cu două sau mai multe camere, un vas de toaletă trebuie amplasat într-o încăpere separată. În apartamentele mai mici, toaleta poate împărți spațiul cu o cadă sau o cabină de duș, adică să facă parte din baie. Dacă intenționezi să recurgi la această soluție, încearcă să desparți toaleta cel puțin cu un paravan despărțitor, un compartiment de sticlă etc.
În cazul în care apartamentul are cinci sau mai multe camere de locuit, ar trebui instalate cel puțin două vase de toaletă. Cu toate acestea, este suficient să plasezi doar unul într-o cameră separată. Cel de-al doilea poate fi amplasat în baie. Vorbind de toaleta separată, cât de mare ar trebui să fie? Ar trebui să aibă cel puțin o lățime de 900 mm și o lungime de 1200 mm. Cu toate acestea, dacă ușa se deschide spre interior, atunci lungimea trebuie să fie de cel puțin 1550 mm. De asemenea, de reținut că intrarea în toaletă nu trebuie să fie din camera de zi sau din bucătărie. Dacă există mai multe toalete în locuință, atunci standardul permite intrarea din dormitor.
Există 2 tipuri de toalete în ofertele producătorilor. În apartamentele mai vechi, tipul cu instalare direct pe podea este mai des întâlnit, o componentă integrantă din care face parte și un rezervorul de spălare. Acest tip se numește toaletă monobloc, este încă în producție și mulți oameni apreciază instalarea sa fără probleme. La alegere și instalare trebuie doar să acorzi atenție locației pentru alimentarea cu apă și pentru scurgere. Astăzi, însă, majoritatea clienților preferă cel de-al doilea tip. Este vorba despre toaleta suspendată. Are un aspect mai elegant și oferă o întreținere mai ușoară. De asemenea, permite curățarea podelei de sub toaletă. Această toaletă arată subtil, iar modelele moderne au o capacitate de încărcare de până la 400 kg. Dezavantajul constă în asamblarea mult mai solicitantă.
Trecem la instalare în acest paragraf. Dacă optezi pentru o toaletă suspendată, trebuie să achiziționezi și un element de instalare. Și nu doar atât, trebuie să îi aloci un spațiu distinct în toaletă. Elementul de montare, inclusiv rezervorul de spălare, este încorporat într-un fel de partiție. Avantajul este că această partiție poate fi apoi finisată cu vopsea, plăci ceramice sau tapet. Prin urmare, dispare vizual în încăpere și în același timp, își îndeplinește funcția. Conductele pot fi direcționate în cealaltă parte a încăperii, astfel încât toaleta suspendată nu trebuie să fie direct adiacentă la conducta de evacuare.
Însă, poate preferi să optezi pentru o toaletă monobloc. Instalarea este simplă, vasul este fixat pe podea. Cu toate acestea, sistemul de spălare trebuie adesea achiziționat separat. La instalare, proprietarul trebuie să ia în considerare cu atenție înălțimea. Aceasta ar trebui să fie dimensionată în funcție de înălțimea membrilor locuinței. Acest lucru înseamnă că trebuie să ții cont de copii, dar nu înseamnă că dacă ai copii preșcolari, trebuie să plasezi vasul de toaletă la o înălțime de 25 cm. La urma urmei, copiii vor crește și vor putea folosi un scăunel până atunci. Din punct de vedere ergonomic, înălțimea ideală este de 40 cm.
Atunci când alegi o toaletă, nu subestima factorul de spălare. Folosirea toaletei reprezintă o proporție semnificativă din consumul de apă în casă. Utilizatorii care au toalete vechi acasă cheltuiesc sute de lei în plus în fiecare an. Modelele de astăzi sunt mult mai economice. Opțiunea de spălare ideală este cea dublă. Un buton activează o cantitate economică de apă, de obicei 3 litri, iar cel de-al doilea eliberează mai multă apă. Clapetele de acționare sunt un element important de design al toaletelor de astăzi - sunt produse în nenumărate modele care diferă ca formă și culoare.
Ai ales deja o toaletă funcțională, dar trebuie, de asemenea, să o faci confortabilă pentru utilizarea de zi cu zi. Prin urmare, alegerea capacului este importantă. Cele mai economice modele costă câteva zeci de lei, dar sunt realizate din plastic de calitate inferioară care poate crăpa după câteva utilizări. Este mai bine să optezi pentru un capac solid. Cei mai buni producători astăzi folosesc duroplast. Acest material este, de asemenea, potrivit prin faptul că este plăcut la atingere chiar și în iernile reci. Recomandăm alegerea unui model de capac de toaletă cu funcție de închidere lentă. Este un sistem de închidere hidraulic. Scaunul se închide ușor, nu se va lovi de vas dacă îl închizi accidental.
Dacă mai ai spațiu disponibil în toaletă, poți lua în considerare instalarea unui bideu. Acest produs este recomandat pentru persoanele în vârstă și femei, întrucât tocmai pentru aceste persoane un bideu sporește gradul de confort în timpul igienei intime. Cu toate acestea, va fi apreciat de toată lumea. Iar odată ce ai început să folosești un bideu, nu vei mai vrea sa renunți la el. La toaletă este potrivit și un lavoar sau o chiuvetă mai mică atunci când spațiul este limitat.