Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Cel mai frecvent motiv pentru îngălbenirea mobilierului este utilizarea unui material neadecvat sau de calitate slabă. Mediul stresant din baie va accelera apoi deteriorarea suprafețelor albe. Cu toate acestea, există mai multe motive în spatele îngălbenirii mobilierului. O influență fundamentală nu este doarapa, ci și umiditatea, radiațiile UV, produsele cosmetice tonifiante, dar și fumul de tutun, eventual o combinație a tuturor factorilor împreună. Prin urmare, primul pas este acela de a selecta un mobilier adecvat și apoi prevenirea atentă și anume tratarea regulată a suprafeței. Cu toate acestea, în ciuda îngrijirii, poate apărea îngălbenirea. Cum să cureți mobila îngălbenită? Din start, ai câteva metode.
Primul pas înainte de a începe o curățare masivă este să realizezi că forța, asprimea și presiunea nu te vor ajuta. Produsele agresive sunt la fel de periculoase. Înălbitorul este, de asemenea, inadecvat în multe cazuri. Pot exista deteriorări ale tratamentelor de suprafață, lacului și daune mecanice sub formă de caneluri și zgârieturi, unde murdăria se depune ulterior și microorganismele încep să-și formeze coloniile. Atenție și la murdăria uscată, n-o îndepărta, ci las-o să se "înmoaie". Prin urmare, efectul manipulării dure va fi doar de scurtă durată. Dacă e să privim în viitor, adaugi mai multă muncă pentru tine. Cum să cureți dulapuri de baie pentru un efect mai durabil?
În special în industria restaurării, răspunsul la întrebarea cum să cureți mobilierul vechi este un produs care conține sulf. Un compus de curățare adecvat nu numai că îndepărtează reziduurile albe de apă, de exemplu pe mobila și mobilierul colorate sau din lemn, dar se ocupă și de pete și zgârieturi. În plus, va da viață și va ilumina suprafețele decolorate. Când îl utilizezi, este necesar să acorzi o atenție suplimentară și să protejezi nu numai pielea, ci și ochii. Dacă îngălbenirea este deja pronunțată, lasă produsul să acționeze pentru o perioadă mai lungă de timp înainte de a-l șterge cu o lavetă moale umedă, după doar usucă zona.
O altă modalitate de a curăța mobilierul îngălbenit, fie că este vorba despre dulapuri înalte, superioare sau de lavoar, se utilizează apă cu oțet amestecată cu lămâie (sau acid citric). Pentru un efect mai puternic, poți stoarce sucul de la o lămâie medie și îl poți mixa cu oțet într-un raport de 1:1. Aplică acest amestec pe o lavetă și tratează suprafețele afectate. Lasă să acționeze timp de 20-30 de minute Apoi clătește suprafețele cu apă curată și șterge cu o lavetă uscată din microfibră. Ai grijă la suprafețele vopsite cu luciu intens, unde trebuie să se adauge apă la amestec pentru a se asigura că intensitatea acestuia nu deteriorează vopseaua.
O altă modalitate este să folosești un detergent clasic de spălat vase. Cu toate acestea, utilizează numai partea moale a buretelui pe suprafețe. Aici este avantajos să se aplice câteva picături de produs pe un burete și să tratezi suprafețele îngălbenite. Lasă-l să acționeze. Avantajul este că scapi și de grăsime și murdărie. După aproximativ 20 de minute șterge suprafețele cu o lavetă umedă și usucă-le.
Dacă remediile casnice nu ajută, nu-ți fie teamă să apelezi la remedii mai profesionale din oferta chimică. Cu toate acestea, verifică întotdeauna dacă acestea sunt potrivite pentru anumite suprafețe. Atenție la produsele care conțin înălbitor. Nu toate suprafețele sunt pregătite pentru această intervenție și pot apărea daune.