Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Paravanele de duș din sticlă, ca și cele de cadă, nu trebuie să fie coșmarul unei locuințe ordonate. În primul rând, caută produse ale căror suprafețe sunt tratate cu un strat special care împiedică depunerea picăturilor de apă, formarea calcarului și dezvoltarea bacteriilor. Picăturile curg în mod natural pe paravanele de cadă sau cele de duș și se scurg împreună cu murdăria. Totuși, chiar și un astfel de paravan are nevoie de îngrijire. Cum să elimini calcarul de pe un paravan de duș?
Primul pas pentru o curățare ușoară este întreținerea zilnică regulată și "scurtă". Cum să cureți sticla în duș? Pregătește o racletă funcțională în cabina de duș sau în cadă și șterge pur și simplu sticla după fiecare utilizare. Dacă pe geam sunt și reziduuri de săpun sau șampon, curăță-le mai întâi cu dușul și șterge apoi sticla. În cazul în care paravanul este adiacent unui lavoar, de exemplu, și există contact cu apa la exterior, asigură-te că ștergi aceste suprafețe cel puțin o dată pe săptămână. În mod ideal, aplică un produs de curățare, lasă-l să acționeze și apoi șterge și usucă suprafețele. Nu utiliza niciodată detergenți agresivi și nu aplica forță (inclusiv perii de sârmă sau ascuțite).
Calcarul este legat de duritatea apei. Dacă apa din locuința ta este dură, adică conține mult calciu, riscul apariției unor pete albe sau chiar gălbui neplăcute este semnificativ mai mare și trebuie să acorzi mai multă atenție prevenirii și curățării. Cu toate acestea, nu înseamnă un volum de muncă mai mare. Tot ce trebuie să faci este să folosești resursele pe care le ai în mod normal acasă și să le lași să acționeze în modul lor caracteristic. Preparatul de bază este oțetul, urmat de bicarbonat de sodiu, sare de lămâie și, de asemenea, un detergent obișnuit pentru vase.
Primul și cel mai cunoscut remediu pentru combaterea calcarului este amestecul de apă cu oțet. Dacă mirosul ți se pare neplăcut, atunci se poate folosi o alternativă sub formă de sare de lămâie. Cum să cureți calcarul de pe paravanul de duș? În cazul oțetului, adaugă 3-4 linguri de oțet într-o sticlă cu pulverizator și completează cu apă călduță. Pentru sarea de lămâie, folosește 2 linguri la aceeași cantitate de apă. Apoi aplică amestecul pe suprafețe și curăță cu o lavetă din microfibră. Această abordare este ideală pentru întreținerea de zi cu zi. Păstrează întotdeauna la îndemână în baie o sticlă cu pulverizator cu acest amestec. Poate fi folosit și pentru oglinzi sau baterii sanitare.
Cum să cureți cabina de duș cu bicarbonat de sodiu? Dacă nu te deranjează doar calcarul, ci și mucegaiul, de exemplu (care se manifestă, de obicei, mai întâi sub forma unor mici puncte negre), este timpul să treci la artileria "grea". Aceasta este o pastă de bicarbonat de sodiu pe care o faci cu apă, bicarbonat de sodiu, câteva picături de suc de lămâie și oțet. Se amestecă preparatul pentru a forma o pastă mai lichidă, cu o consistență asemănătoare cu cea a unui gel. Aplică soluția pe zonele afectate ale paravanului de cadă sau de duș și lasă să acționeze timp de cel puțin 20 de minute. Apoi șterge cu o lavetă cu mișcări circulare ușoare, iar la final clătește. Repetă procesul dacă este necesar. După ultima aplicare, șterge suprafețele.
O altă modalitate de a curăța sticla de la duș este cu detergent de lustruire sau de spălat vase. Ambele substanțe pot fi pulverizate pe perete (sau pe gresie) și lăsate să acționeze câteva minute. Cu toate acestea, acordă atenție compoziției, nu toate produsele de spălat vase sunt potrivite din punct de vedere al conținutului. Un efect neplăcut al detergentului de vase este formarea de spumă, care trebuie clătită bine.
O alternativă la sfaturile bunicilor poate fi utilizarea unor produse de curățare speciale care, de exemplu, folosesc efectul nanotehnologiei. Aparatul de curățat cu aburi este, de asemenea, o metodă încercată și testată, care se ocupă și de materialele plastice delicate și locurile greu accesibile, cum ar fi balamalele sau șinele. De asemenea, poți utiliza produse care aplică un strat hidrofob special pe suprafețe pentru a accentua și mai mult scurgerea apei.