Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Baia este un loc nu numai pentru curățare, ci și pentru relaxare. În același timp, este un loc în care desfășurăm multe activități practice. Cum să iluminăm baia? Este recomandat să se utilizeze mai multe surse de lumină sau să se aleagă lumini care pot fi controlate în ceea ce privește intensitatea sau temperatura. Nu trebuie să lipsească plafoniera, care oferă camerei cea mai multă lumină. În încăperile mai mari, este util să se adauge lămpi de perete, care pot ajuta la iluminarea băii și, atunci când sunt folosite singure, creează o energie mai blândă. O lumină separată nu ar trebui să lipsească dintr-o oglindă sau dintr-un dulap cu oglindă. Aici, aceasta este folosită în principal pentru îngrijirea detaliată a pielii feței. O altă sursă de lumină pe care o poți plasa în baie sunt luminile de siguranță încorporate în perete, chiar deasupra podelei, care sunt excelente pentru atunci când nu dorești să aprinzi lumina complet când vizitezi baia noaptea.
Aspecte separate sunt cum să agăți o oglindă în baie și, în același timp, cum să iluminezi oglinda. Ca atare, aceasta se poate juca vizual cu spațiul. Mai ales în băile mici, ea este folosită ca mijloc de a mări vizual camera. Nu te teme să alegi dimensiuni mai mari. O oglindă ar trebui să aibă întotdeauna opțiunea de iluminare. Iluminarea tipică este plasarea luminii pe părțile laterale ale oglinzii. Avantajul este că umbrele sunt minimizate cu această dispunere. Cu toate acestea, există oglinzi care au lumina încorporată în ramă sau luminile fac parte din oglinda însăși. În acest caz, comanda se face de obicei prin atingere. Aici efectul de iluminare este maximizat și ar trebui cu siguranță luat în considerare. Nu uita de iluminarea oferită de oglinzi cosmetice, de mărire, care sunt folosite pentru îngrijirea detaliată a pielii.
Pe lângă poziționare, temperatura luminii este, de asemenea, un punct important. De obicei, se folosesc trei tipuri, fiecare având propria aplicație. Pentru un tratament atent, o lumină albă intensă (6.500 K) este esențială, în timp ce o culoare "apus de soare" (2.700 K) poate fi folosită pentru a crea o atmosferă mai intimă. Pentru o utilizare zilnică, în timpul zilei, este potrivită o lumină de zi (4.000 K). Variantele mai sofisticate au, de asemenea, o funcție de reglare a intensității. Dacă dorești să îți perfecționezi opțiunile, alege oglinzi care au nu numai controlul temperaturii, ci și o funcție de dezaburire. Chiar și după o baie sau un duș fierbinte, oglinda ta va putea să redea o imagine perfectă.
Atunci când te gândești unde să plasezi oglinda în baie, nu uita de restricțiile de siguranță necesare. O oglindă cu iluminare trebuie să fie amplasată în apropierea unei prize electrice. Cum să conectezi o oglindă cu iluminare? Deoarece oglinda este plasată de obicei deasupra lavoarului, trebuie să se țină cont de distanța prizei electrice de la marginea lavoarului. Toate componentele trebuie să fie instalate în mod profesionist pentru a evita riscurile de rănire. De asemenea, verifică specificațiile tehnice ale produsului atunci când alegi.
TIP SANITINO: Pentru sfaturi și recomandări cu privire la amplasarea prizelor în baie, citește articolul nostru Cum să plasezi prizelor în baie într-un mod practic.
Atunci când alegi o oglindă, ia în considerare nu numai forma acesteia, ci și dimensiunile în raport cu locația și nevoile tale. Ar trebui să fie suficient de mare pentru a te vedea confortabil în ea, dar suficient de "joasă". Instalarea unei oglinzi se face, de obicei, prin înșurubarea acesteia pe perete, iar cerințele tehnice sunt incluse, de obicei, în instrucțiunile pentru produsul respectiv. Există și variante în care oglinda poate fi lipită de perete cu ajutorul unor benzi speciale sau adeziv.