Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
O chiuvetă de bucătărie din ceramică este una dintre cele mai durabile, din multe puncte de vedere. Primul avantaj este că ceramica nu se zgârie ușor. Materialul este foarte dur, astfel încât chiar și o manevrare mai puțin blândă (vase în mișcare, obiecte ascuțite precum cuțite, furculițe, etc) nu vor lăsa urme pe ea. Rezistența ridicată la factorii chimici de stres este o altă caracteristică importantă, datorită smalțului neporos. Trebuie avută grijă însă cu suprafețele cu tratament special, care pot fi ușor deteriorate de substanțele chimice agresive și, prin urmare, le pot reduce eficacitatea. Alte avantaje includ rezistența la căldură, dar și a culorii. La ce să fii atent? În principiu, materialul este puternic, dar în același timp fragil. Prin urmare, este necesar să se evite scăparea obiectelor foarte grele pe suprafață.
După cum se poate observa din descrierea de mai sus, întreținerea unei chiuvete ceramice nu este la fel de solicitantă ca, de exemplu, în cazul chiuvetelor din oțel inoxidabil. Cu toate acestea, chiar și acest tip de material necesită o îngrijire regulată. Măsurile preventive includ spălarea chiuvetei la finalul activităților din bucătărie. În acest scop este potrivită o lavetă umedă, eventual cu puțin detergent, cu ajutorul căreia se pot șterge eventualele urme de murdărie (reziduuri alimentare, suc de fructe, de legume, grăsime, detergent, etc) și depuneri nu numai de pe chiuvetă, dar si din zona de scurgere. Desigur, chiuveta este însoțită de o baterie, pe care o poți șterge cu această ocazie. Totodată (pentru varianta stativă), este necesară tratarea zonei în care este conectată/atașată bateria. Acest loc este foarte susceptibil la acumularea de calcar, murdărie și înmulțirea bacteriilor și ciupercilor nedorite.
În ciuda tuturor măsurilor de prevenire, tot este posibil să se acumuleze depuneri de murdărie, mai ales dacă folosești bucătăria și chiuveta în mod regulat. În aceste situații, se recomandă aplicarea unui agent de curățare conceput pentru aceste suprafețe, sau un detergent lichid pentru căzi și lavoare ceramice, aplicat pe întreaga suprafață a chiuvetei cel puțin o dată pe săptămână și lăsaț să acționeze câteva minute. După aceea, utilizează mișcări circulare pentru a îndepărta orice elemente nedorite. Pentru a face acest lucru, utilizează partea moale a buretelui sau o lavetă din microfibră. Din nou, bateria de bucătărie trebuie curățață, în special partea care stă pe blat sau pe chiuvetă. Aici, lasă detergentul să acționeze mai mult și poți folosi o perie moale pentru un efect optim. Apoi clătește și usucă chiuveta de orice reziduuri chimice.
Deși ceramica este un material foarte durabil, am menționat slăbiciunea sa în ceea ce privește fragilitatea. Așa că, trebuie să ai grijă la manipularea obiectelor grele. Pentru a nu afecta strălucirea, ar trebui să evităm și produsele dure de curățare concepute pentru oțel inoxidabil, agenții nisipoși sau periile de sârmă. Dacă deții o versiune mai închisă a chiuvetei, probabil că va trebui să te ocupi (în principal pe suprafața de picurare) de gestionarea urmelor albe de calcar, mai ales dacă apa este dură. O soluție naturală care conține apă și oțet (în raport de 1:10) va fi de folos aici. În ceea ce privește produsele naturale și sfaturile din bătrâni, ai grijă la lămâie, care ar putea afecta aspectul general.
Daca deții o variantă cu suprafață de picurare, trebuie să ai grijă și de aceasta. În timp ce clătim chiuveta în mod obișnuit după utilizare, zona de scurgere trebuie de obicei să aștepte până când curățăm toate vasele și obiectele amplasate acolo. În utilizarea obișnuită de zi cu zi, te vei confrunta cu faptul că „întotdeauna este ceva aici”, mai ales dacă în locuință sunt copii sau dacă te grăbești. Cu toate acestea, chiuveta ta merită îngrijire, așa că încercă să eliberezi obiectele din această zonă cel puțin o dată pe zi pentru a șterge suprafața cu un burete sau o lavetă umedă.
De asemenea, este indicat să tratezi chiuveta din ceramică după o perioadă de vacanță, deoarece este posibil ca praful să se fi depus pe ea, ceea ce ar putea îngreuna ulterior scurgerea sau chiar lucrul la chiuvetă.