Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Varianta de bază care a dat numele de bideu, este un „vas” de sine stătător care este cel mai adesea plasat lângă toaletă. Acesta este echipat cu baterie pentru bideu cu duș reglabil. O altă opțiune este dușul de bideu. Se racordează la bateria lavoarului și se pornește apa folosind o manetă situată pe mânerul dușului. Dușul este plasat într-un suport suspendat. O soluție inovatoare este bideul electronic (îl poți găsi și sub termenul de toaletă cu duș) sau un capac pentru bideu. Întreținerea este abordată în funcție de tipul de bideu.
Este bine să ne amintim că un bideu nu este doar o modă sau o dorință exagerată de lux. Bideul, fie sub forma unui vas clasic, duș sau bideu electronic, este un instrument foarte eficient în domeniul igienei intime. Un alt motiv pentru a achiziționa un bideu este că acesta este un factor important în prevenirea sănătății și ca parte a terapiei de recuperare. De exemplu, ameliorează problemele din zona pelviană sau a rectului, scurgerile de urină (întărește podeaua pelviană) sau facilitează igiena pentru persoanele în vârstă sau cele cu probleme de sănătate.
Privind la bideul clasic s-ar putea să te întrebi, cum să stai pe un bideu? Această întrebare este cu siguranță potrivită. Dar înainte de a te "așeza", setează temperatura optimă și intensitatea jetului la bateria de bideu. Testează mai întâi cu mâna. Cel mai comun mod de a sta pe un bideu este cu fața la baterie. Apoi poți spăla confortabil părțile intime folosind un duș. După spălare, șterge-te cu un prosop sau cu hârtie igienică. Bideul trebuie clătit după utilizare.
Bideul electronic (toaletă cu duș) sau capacul pentru bideu (pentru a fi instalat în locul unui capac convențional) poate fi activat prin intermediul unei telecomenzi după utilizarea toaletei. Rămâi așezat în același mod, doar că dușul corespunzător este extins. Poți folosi apoi dușul de bideu și îndrepta spre locurile pe care dorești să le clătești și preselecta temperatura apei (pornind bateria de lavoar) activată prin apăsarea manetei pe mâner.
Primul avertisment este cu ce să nu cureți vasele ceramice - ar trebui să eviți în special detergenții pe bază de clor și dezinfectanții prea agresivi. Multe bideuri au suprafețele tratate cu un strat protector special, sau antibacterian, care previne instalarea și înmulțirea microorganismelor nedorite și pe care l-ai putea deteriora printr-o abordare insensibilă. Cel mai simplu mod de a-l trata este să aplici un produs adecvat pe pereții umezi ai vasului, să-l lași să acționeze și apoi să clătești și ștergi. Repetă procedura dacă este necesar.
O altă întrebare care poate veni în minte este, cât de des trebuie curățate duzele. Vestea bună este că duzele sunt de obicei foarte bine protejate de contaminarea mecanică. Acestea sunt, de asemenea, echipate cu funcție de auto-curățareapa este pulverizată din duză înainte și după fiecare utilizare. Cu toate acestea, este o idee bună să speli duza după un anumit timp. Activează duza doar atunci când capacul nu este ocupat și curăț-o pur și simplu după ce iese din capac. La curățare, ar trebui să acorzi atenție la detergenții agresividar și la forța brută pentru a evita deteriorarea mecanismului sensibil al duzei. Este potrivit să folosești o periuță veche de dinți, care îndepărtează ușor orice murdărie.
Pentru vasul propriu-zis, urmează aceeași procedură ca pentru un bideu convențional, apoi șterge scaunul cu o lavetă moale umezită într-un detergent dezinfectant, fie din surse interne, fie externe. Pașii suplimentari de întreținere ar trebui să includă și curățarea sitei, care filtrează apa care curge în bideu.
Dușul de bideu trebuie șters din când în când pentru a îndepărta orice murdărie. Produsele moderne tind să fie echipate cu tehnologii care facilitează întreținerea. De exemplu, duzele de silicon trebuie adesea șterse doar cu o lavetă umedă după folosirea dușului. Acest lucru elimină murdăria și eventualele depuneri de calcar. Ce să folosești pentru mai multă curățare? Prima modalitate este utilizarea resurselor interne, și anume apă, bicarbonat de sodiu cu oțet sau acid citricpentru a obține un amestec lichid, pe care îl întinzi apoi cu o lavetă. O altă modalitate este utilizarea produselor chimice standard din magazinele de produse sanitare.