Sari la pagina principală

Printre invențiile care au schimbat lumea se numără cu siguranță frigiderul. Capacitatea de a păstra alimentele în stare perfectă pentru mai mult timp a extins nu numai opțiunile noastre alimentare, ci și modul în care gândim și planificăm. Nu mai este o vânătoare sau o colectare zilnică, ci o vizită la frigider. Cum se păstrează alimentele în mod corespunzător în frigider?
 

Depozitarea corectă a alimentelor are sens

Mulți oameni resping întrebarea cum să păstrăm alimentele în frigider, dar să știți că există multe motive pentru a aborda acest subiect. Să încercăm să le rezumăm.

  1. Durabilitate sub control. Atunci când există organizare și nu haos, ai o imagine de ansamblu clară a ceea ce trebuie procesat și când. Acest lucru previne și surprizele neplăcute sub formă de mucegai și deteriorarea alimentelor.
  2. Economisirea banilor și a timpului. Legat de punctul anterior este faptul că depozitarea corectă a alimentelor îți va economisi timp și bani. Știi dintr-o privire unde te afli și nu arunci inutil piese rătăcite care s-au stricat.
  3. Curățenie eficientă. Păstrarea frigiderului organizat îl face, de asemenea, mult mai ușor de întreținut. Dacă verși ceva, este ușor să scoți alimentele și să speli zona. În plus, vei evita mirosul neplăcut de ceva care prosperă în secret în colțul frigiderului pentru că nu l-ai observat.
  4. Lucrul cu spațiul. Chiar și cel mai mare frigider devine "mic" în timp. Învățând cum să lucrezi cu sectoare individuale, vei putea face o bună estimare despre ce poți încadra sau nu. În plus, spațiul în sine va fi mai bine organizat și nu vor exista puncte moarte.
shutterstock_2240300179.jpg
lednice.jpg

Cum se păstrează alimentele în frigider

Primul pas este să înveți regulile de bază privind modul corect de depozitare a alimentelor în frigider. La fel ca la magazinul alimentar, alimentele cu cea mai apropiată dată de expirare ar trebui să fie cele mai vizibile, de ex în partea din față sau în partea de sus. Acest lucru este valabil în special pentru iaurt, ouă, cârnați și brânză. Cel puțin o dată pe săptămână sau atunci când faci cumpărături mai mari, verifică alimentele care sunt deja în frigider. Securitatea este, de asemenea, o problemă importantă. Poziționează alimentele astfel încât, atunci când deschizi frigiderul, acestea să nu cadă. Acestea nu numai că te pot răni, dar se pot și sparge sau deteriora echipamentele de bucătărie și, bineînțeles, să facă o adevărată mizerie. Un ou, un iaurt sau o sticlă de bere scăpate pot provoca multe pagube, iar curățarea unui frigider (în special a unuia încorporat) îți va arăta câte colțuri are și cât de greu poate fi să ajungi la ele.

Depozitarea și temperatura alimentelor

Frigiderul are zone (și nu doar optice) care au temperaturi diferite ale aerului. După acestea, ar trebui să folosim vasele potrivite. Cunoașterea acestor zone îți va oferi, de asemenea, orientări cu privire la modul de depozitare a alimentelor. Să încercăm să le rezumăm.

shutterstock_2436107917.jpg
  • Raft superior (cca 8 °C) - potrivit pentru mâncăruri gata preparate, conserve deschise, gemuri sau creme tartinabile, ouă
  • Raftul din mijloc (aprox. 5 °C) - produse lactate și lapte (și deschis), deserturi, produse vegetale (tofu, seitan...), sandvișuri
  • Raft inferior (aprox. 2-3 °C, adesea zona zero) - carne proaspătă, mezeluri, alimente cu un termen de valabilitate scurt
  • Sertare (aprox. 3-5 °C) - fructe și legume - controlul umidității este, de asemenea, un avantaj. Este totuși indicat să pui, de exemplu, un prosop de hârtie la fund pentru a prinde părțile mici de fructe și legume (rădăcini, frunze, o bucată de salată...)
  • Ușa frigiderului (aprox. 8-10 °C) - condimente precum ketchup, sos de soia, oțet, pansamente, muștar, bere, vin... Ai grijă atunci când pui lapte sau ouă, acestea se pot strica mai repede.

Boluri, vase, cutii

shutterstock_2137718477.jpg

Când știm ce și unde în frigider este potrivit pentru depozitarea alimentelor, întrebarea rămâne în ce să punem alimentele. Drumul spre iad este să plasezi lucrurile liber. Există riscul ca acestea să cadă sau să se amestece sau să se deterioreze reciproc. Opțiuni mai potrivite sunt pahare, boluri cu capace, eventual recipiente sau borcane. Ar trebui să acorzi atenție recipientelor din sticlă acestea pot fi prea grele și sunt mai potrivite pentru cămară sau pentru depozitarea pastelor, de exemplu. O alegere excelentă pot fi recipientele de vid. Capacele din silicon sunt, de asemenea, un instrument util pentru a preveni răspândirea aromelor. Nicio gospodărie nu ar trebui să fie lipsită de un suport pentru unt.

Ce nu își are locul în frigider?

La fel de important ca să răspunzi la cum să păstrezi alimentele în frigider este să știi ce nu își are locul acolo. Tabuurile de bază includ:

  • Citrice (își pierd aroma și culoarea)
  • Produse de patiserie (se umezesc, mai bine se pun direct la congelator, în porții în pungi sigilate)
  • Bulbii (nu frigul este problema, ci umiditatea care tinde să le facă să mucegăiască)
  • Ulei de măsline (precipită și se întărește)
  • Cartofi (îndulciți prin descompunerea amidonului)

Produse similare

201,28 Lei cu TVA
În stoc 1 buc
Expediere astăzi de la depozit
267,26 Lei cu TVA
În stoc 3 buc
Expediere astăzi de la depozit
57,17 Lei cu TVA
În stoc 3 buc
Expediere astăzi de la depozit
102,24 Lei cu TVA
Expediere în aproximativ în 21 zile de la depozit
57,17 Lei cu TVA
În stoc 3 buc
Expediere astăzi de la depozit
Sus