Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Primul pas către o baie de design amenajată cu succes este să realizezi că tu vei fi cel care o va folosi și, prin urmare, ar trebui să ți se potrivească din mai multe puncte de vedere. Deoarece, de obicei, schimbăm echipamentele sanitare după foarte mult timp, este necesar să alegem cu atenție și ținând cont de preferințele personale și de parametrii structurali și tehnici ai încăperii. Limita noastră este nu numai bugetul financiar, ci mai ales dimensiunile băii.
Stilul de viață al societății se reflectă și în tipul de locuințe preferate. În timp ce băile obișnuiau să se concentreze în principal pe rapiditate, viața modernă oferă mult mai mult decât atât. Și asta fără a face compromisuri de la caracteristicile sale practice. De câțiva ani încoace, accentul pe simplitate, transparență și claritate vizuală a spațiului a devenit curentul principal. Echipamentele de baie cu design combină liniile clare, tehnologia modernă și accentul pus pe siguranță, ușurința în utilizare și mentenanța eficientă. Iubitorii de direcție ar trebui să se concentreze pe linii unghiulare, în timp ce baia poate fi armonizată de forme rotunjite. Nu trebuie să renunți nici la designul clasic, care este adesea animat de tendințele contemporane.
Cel mai simplu mod de a crea un spatiu perfect, armonios din punct de vedere functional si estetic este sa apelezi la o singură serie de produse aparținând unui producător. De obicei, produsele se completează perfect și garantează compatibilitatea. Înainte de a face prima achiziție, este indicat să te gândești la ce anume vrei să instalezi în baie. Chiar și cu o baie mică, nu trebuie să renunți la o cadă, pe de altă parte, nu orice baie de dimensiuni mari are nevoie de o cadă. Ia în considerare stadiul vieții tale și nevoile asociate cu acesta. Pentru o baie mică, alege, de exemplu, o cadă cu formă atipică sau un lavoar de colț, mergi pe soluții mai putin traditionale. Baia de dimensiuni mari poate găzdui o cadă freestanding sau lavoar dublu amplasat pe blat. Este important să răspunzi la întrebarea dacă baia va include, de exemplu, o mașină de spălat cu uscător, un boiler sau un rezervor de apă caldă (și cum să se adapteze prezența lor în ceea ce privește designul). Nu încerca să încarci spațiul din baie cu tot ceea ce îți place, întrucât rezultatul nu va fi armonie, ci un spațiu dezordonat și neprietenos.
Dacă îndrăznești să mergi pe combinații neașteptate, îți recomandăm să te concentrezi pe o trăsătură dominantă (gresie și faianță îndrăzneață, mobilier de baie de design, linii distinctive ale echipamentelor, baterii și accesorii aurii, etc) căreia să-i acorzi rolul principal. Chiuvetele de designer pe blat din piatră sau sticlă arată grozav. De exemplu, cădițele de duș din marmură turnată sau oțel emailat, încorporate în podea, disponibile într-o gamă variată de opțiuni de culoare, arată atemporal. Băile arată foarte bine și cu paravane de sticlă sau oglinzi cu iluminare încorporată. De asemenea, poți ușura spațiul prin achiziționarea unei căzi cu panou frontal în loc de perete. Încălzirea băii poate deveni cu siguranță un element interesant.
Mobilierul de baie este, de asemenea, o parte integrantă a fiecărei băi. Poate fi o caracteristică dominantă a spațiului dacă alegi, de exemplu, un decor din lemn sau o schemă de culori mai puțin obișnuită. Dacă îți place deschiderea, poți miza pe diferite sisteme de polițe și rafturi, unde poți așeza nu doar prosoape, ci și flori, lumânări, suveniruri din călătoriile tale sau bețișoare parfumate. Exact așa poți amenaja, de exemplu, o baie în stil boho. Cei care preferă mai multe elemente decorative își pot folosi aici predilecția pentru a crea, de exemplu, o baie impresionantă în stil retro sau rustic. Din nou, însă, echipamentele alese trebuie să fie coordonate.
Diverse accesorii sunt esențiale pentru fiecare baie: cârlige, suporturi, dozatoare de săpun, polițe sau savoniere. Accesoriile de design pentru baie duc apoi această chestiune extrem de practică pe tărâmuri mai înalte, estetice. Pentru ca spațiul să se potrivească cu adevărat viziunii și nevoilor tale, fă efortul de a selecta aceste elemente aparent mici. Ele sunt adesea cele care determină atmosfera unei încăperi. Și dacă îți place varietatea, atunci joacă-te cu culoarea prosoapelor, a covoarelor sau chiar a luminii.