Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
În cazul în care corpul bateriei este deteriorat, nu există altă opțiune decât să achiziționezi o baterie complet nouă. Pe de altă parte, atunci când cartușul se defectează, reparația este semnificativ mai economică. Și, de asemenea, mai ușoară. Nu trebuie să apelezi la un instalator, o poți face și singur. Intră în garaj pentru un set de chei și șurubelnițe. Și, cel mai important, ai la îndemână un cartuș de rezervă. După cum menționăm adesea, este ideal să cumperi imediat un cartuș pentru schimb atunci când alegi o baterie. De îndată ce are loc un accident, nu trebuie să alergi prin magazinele de hobby sau să aștepți zile întregi ca să primești o livrare de la un magazin electronic specializat. Poți rezolva problema în doi timpi și trei mișcări.
Articolul nostru de astăzi descrie cum să înlocuiești un cartuș termostatat pentru o baterie.
Bateria termostată are control cu rozete. În timp ce în cazul bateriilor monocomandă cartușul se află sub manetă, iar șurubul de separare a manetei este situat în spatele indicatorului de temperatură a apei, bateria termostatată ascunde cartușul în interiorul rozetei.
Pasul 1 - Închide racordurile de apă caldă și rece. Este vorba de obicei de robineți amplasați sub lavoar sau în piedestal. Deschide rozetele pentru a elibera apa și aerul rămase.
Pasul 2 - Detașează mânerul. Procedura variază de la model la model. Unele baterii termostatate au o mică pârghie pe suprafața rozetei pentru a facilita manipularea. Există un șurub sub manetă, pe care îl deșurubezi și cu o cheie hexagonală pentru a separa întreaga rozetă. În alte cazuri, există un capac pe suprafața rozetei, care poate fi îndepărtat cu mâna, iar șurubul expus poate fi îndepărtat cu o șurubelniță obișnuită.
Pasul 3 – Ai ajuns la ventil, care servește ca și cartuș. Îndepărtează-l. Nu recomandăm unelte care ar putea deteriora bateria sau piulița de blocare a cartușului. Utilizează în schimb o cheie sau un clește KNIPEX neted. Chiar și așa, fii pregătit pentru multă muncă, deoarece dacă cartușul este înfundat cu calcar, acesta cu siguranță nu va dori să iasă.
Pasul 4 – În sfârșit poți înlocui cartuşul. Asigură-te că cel nou este orientat corect. Introdu-l în compartimentul corespunzător și fixează-l cu piulița de blocare.
Pasul 5 – Verifică dacă există scurgeri. Asigură-te că noul cartușul este fixat ferm și în siguranță. Verifică dacă există scurgeri de apă.
Pasul 6 – Montarea mânerului. Odată ce noul cartuş este bine fixat, readu mânerul pe poziţie şi fixează-l.
Pasul 7 – Pornește apa și verifică: După instalarea bateriei, deschide ieșirea de apă și verifică dacă bateria termostatată funcționează corect. Verifică dacă apa este încălzită și răcită conform setărilor.
Procesul de înlocuire a cartușului poate fi, de asemenea, o bună oportunitate de modificare a setărilor bateriei termostatate în funcție de preferințele tale. Astăzi, producătorii permit, de exemplu, setarea temperaturii maxime posibile a apei.
Cartușul bateriei funcționează într-un mediu agresiv. Zeci de litri de apă curg zilnic prin baterie. Calitatea apei variază de la o regiune la alta - undeva apa nu prezintă probleme, dar, conform statisticilor Ministerului Sănătății, până la 90% din gospodării au o problemă cu apa dură. Apa dură care conține minerale dizolvate, cel mai adesea calciu. Particulele de calciu cu o culoare albă tipică pătrund între plăcile cartuşului şi îi deteriorează suprafaţa. Bateriile de calitate din zilele noastre includ un filtru de impurități. Cu toate acestea, acolo unde filtrul lipsește și acolo unde se folosește un cartuș de calitate inferioară, acesta se poate înfunda în timp.