Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Calcarul este un depozit care se formează acolo unde apa este transportată sau depozitată. Este cauzat de dizolvarea sărurilor de calciu și magneziu în apă. În funcție de acestea, calcarul are culori diferite. Nu trebuie să fie doar alb, așa cum cred cei mai mulți dintre noi. Poate fi, de asemenea, gălbui sau roz datorită conținutului de magneziu. Inamicul principal al tuturor gospodinelor, calcarul are un aspect inestetic. Dar are și alte consecințe negative - deteriorează aparatele electrocasnice și înfundă țevile.
Există multe modalități de îndepărtare a calcarului. Teoretic, se poate elimina și mecanic, dar este destul de laborios și ineficient. Apoi, există instrumente radicale - de exemplu, acid clorhidric. Acesta, pe de o parte, este foarte eficient, dar și puternic coroziv. Un înlocuitor potrivit pentru lămâie este oțetul. Oțetul este, de asemenea, un ajutor de gospodărie versatil. Astăzi, însă, am ales lămâia, deoarece miroase mai plăcut, iar sucul de lămâie este puțin mai blând cu părțile din plastic și cauciuc ale aparatelor electrocasnice decât oțetul.
Se taie o lămâie întreagă în rondele și se pun într-un fierbător. Umple fierbătorul cu apă pentru a acoperi toate zonele afectate. Se fierbe apa la 100 °C. Așteaptă apoi o jumătate de oră și pune apa la fiert a doua oară. La final, clătește fierbătorul cu apă rece. Aparatul este astfel curat și detartrat.
Sucul de lămâie este atât de grozav încât funcționează eficient chiar și pentru mașina de spălat. Dacă adaugi o jumătate de cană de suc în compartimentul de detergent și pornești ciclul de spălare standard, hainele vor fi mai strălucitoare și mai curate. În plus, mai parfumate. Și funcționează atât pentru hainele albe, cât și pe cele colorate.
Dar astăzi vorbim despre depuneri de calcar. Dacă există o cantitate prea mare de depuneri în mașina de spălat, lasă hainele murdare deoparte pentru moment. Pune mult suc de lămâie in compartimentul pentru detergent si rulează un ciclu de spălare la 60°C.
Procedură similară. Toarnă sucul unei jumătăți de lămâie storsă în coșul de tacâmuri din mașina de spălat vase. Pornește programul normal de spălare. Calcarul ar trebui să dispară.
Următoarea lămâie din plasa ta va fi folosită pentru a spăla toaleta. Tai-o în jumătate și stoarce ambele jumătăți pentru a acoperi întreaga suprafață interioară a vasului de toaletă. Lasă sucul să acționeze câteva ore - ideal peste noapte. Apoi curăță întregul vas cu peria de toaletă și clătește de mai multe ori.
Acoperă suprafața lavoarului sau a căzii cu suc de lămâie. De data aceasta, o singură lămâie probabil nu va fi suficientă - suprafață de ceramică este mare pe care, mai ales lângă margini, există foarte mult calcar. Aplică oriunde este necesar și lasă să acționeze o jumătate de oră. Apoi șterge cu un burete sau o lavetă moale. Clătește cu apă și uscucă. Dacă este necesar, repetă procedura.
Mulți aruncă fără milă un tocător afectat. Însă chiar și acest instrument util de preparare a alimentelor poate fi salvat. Freacă întreaga suprafață cu lămâie și lasă sucul să lucreze cu murdăria. Apoi, șterge tocătorul. Vei fi surprins – va fi ca și cum abia -ai adus acasă de la magazin.
Nu folosi bureți cu suprafețe aspre pentru curățare, pentru a nu zgâria lavoarul sau cada. Bureții sau lavetele moi din microfibră sunt cele mai bune. Dacă întâmplător nu ai lămâi acasă, dar ți-au rămas multe lime de la petrecerea mojito de sâmbătă, nu te teme să le folosești! Sucul de lime este și mai eficient. Singurul dezavantaj este că lămâile verzi nu la fel de accesibile din punct de vedere al costurilor.