Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Deși spălatul mâinilor nu este o știință a rachetelor, există câteva reguli care trebuie respectate. Putem evita o mulțime de boli. Dar, mai întâi, să ne amintim de ce este important să ne spălăm pe mâini în mod regulat și ce s-ar putea întâmpla dacă nu o facem.
Probabil că în copilărie ai auzit din toate părțile: "Du-te și te spală pe mâini!". "Te-ai spălat pe mâini?" "Nu uita să te speli pe mâini!"... Dar de ce este atât de important? Principalul motiv pentru a avea bune obiceiuri de igienă este prevenirea răspândirii bolilor.
80% din toate bolile infecțioase se răspândesc prin intermediul mâinilor. Și nu e de mirare, mâinile noastre sunt în contact permanent cu mânerele ușilor, cu balustradele din autobuze și trenuri, cu întrerupătoarele etc. De asemenea, merită menționat faptul că și strângerea mâinilor adăpostește un număr semnificativ de germeni. În timp ce pe o mână spălată se găsesc aproximativ 50 de germeni, pe o mână nespălată se găsesc peste 10 milioane.
Încearcă să fii conștient de ceea ce faci cu mâinile și de ceea ce atingi. Imaginează-ți, de exemplu, deplasarea de dimineață la serviciu sau la școală. Sunt sigur că te-ai ținut de o bară, de o balustradă sau de un scaun într-un vehicul. Dar erau mii de alți oameni care atingeau toate aceste lucruri în fața ta și toți aveau germeni pe mâini. Când au atins mânerul, unele dintre ele au fost transferate pe mâna ta.
Dacă nu te speli pe mâini și mai târziu scoți din geantă gustarea, germenii pot intra în corpul tău și pot cauza probleme de sănătate. Și acesta este doar un mic exemplu de transmitere a bacteriilor. Există nenumărate alte moduri în care bacteriile pot ajunge pe mâinile tale.
Pentru a evita contractarea unor boli neplăcute și, în același timp, pentru a nu transmite germenii noștri altora, este bine să ne spălăm pe mâini mai ales în următoarele cazuri:
Spălarea mâinilor trebuie să dureze aproximativ 40 de secunde. Dacă îți dezinfectezi mâinile, timpul se reduce la 20 de secunde.
Există o mică problemă atunci când ne spălăm pe mâini. Cum închidem bateria când mâinile noastre sunt deja spălate și l-am atins cu mâinile murdare? Am putea să le spălăm din nou, nu-i așa? Soluția simplă este reprezentată de bateriile fără atingere. Acestea îți mențin mâinile și suprafața accesoriului igienic curat după fiecare utilizare. Deși până de curând bateriile fără atingere au fost rezervate instituțiilor publice (cantine, hoteluri, centre comerciale etc.), în prezent ele se găsesc din ce în ce mai mult în locuințe. Și nu e de mirare, întrucât pe lângă igiena perfectă, sunt foarte practice, economice și bine gândite din punct de vedere al designului.
Pe lângă utilizarea practică și igiena excelentă, bateriile fără atingere se pot lăuda și cu economii de apă. Un senzor detectează mișcările mâinilor și se asigură că apa curge doar atunci când este necesar. Aceasta este o modalitate eficientă de a economisi apa într-o familie cu copii, deoarece aceștia, în special, uită uneori să închidă bateria.
Poți găsi baterii de baie fără atingere în portofoliul mărcii GROHE, HANSA, Hansgrohe, Kludi, Keuco, Sanela sau GEBERIT.
SFATUL SANITINO: Îți poți echipa baia, precum și chiuveta din bucătărie cu baterii fără atingere. Oricine gătește acasă știe cât de inconfortabil și nepractic este să deschizi bateria cu mâinile murdare. Acestea sunt oferite de mărci precum FRANKE, HANSA sau Kludi.
Nu uita să le împărtășești copiilor tăi cunoștințele despre importanța igienei mâinilor.