Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Toată lumea știe că o oglindă spartă aduce șapte ani de ghinion, dar nu toată lumea știe cum să o întrețină. Curățarea oglinzilor poate fi o corvoadă, mai ales dacă este vorba de o suprafață mai mare. De aceea, îți oferim câteva sfaturi de încredere care îți vor face munca mult mai ușoară!
O întrebare frecventă este dacă este mai bine să speli oglinda umed sau uscat. Dacă folosești doar apă plată pentru a curăța oglinzile, ai grijă la cantitatea pe care o folosești. Nu uita să ștergi aceste suprafețe după ce ai spălat oglinda cu apă, deoarece picăturile de apă uscate lasă urme pe sticla lucioasă. În cazul cadrelor din lemn, evită complet apa, deoarece acestea pot fi foarte sensibile la umiditate.
Din aceste motive, mulți experți recomandă curățarea uscată a oglinzilor. O lavetă moale din microfibră, care nu lasă urme și scame, este excelentă pentru acest lucru. Un agent de curățare antibacterian de la Nano Service este, de asemenea, ideal, deoarece nu numai că curăță suprafața, dar o și sigilează. Oglinda nu se va mai aburi după o astfel de îngrijire și o vei curăța cu ușurință data viitoare.
Unii recomandă folosirea ziarelor pentru a curăța oglinzile. Deși acest sfat este destul de răspândit, nu toate oglinzile pot rezista unei astfel de îngrijiri. Marginile hârtiei mototolite au tendința de a fi destul de ascuțite, ceea ce poate zgâria suprafețele. Prin urmare, este ideal să tratezi oglinzile cu o lavetă din bumbac sau din microfibră. Cu toate acestea, dacă optezi pentru ziar, ai grijă să nu-l folosești pentru a lustrui o oglindă care nu a fost ștersă de praf anterior. Micile granule de praf ar putea provoca, de asemenea, zgârieturi sub presiunea ziarului - subtil, dar ireversibil.
Și cum să speli oglinda folosind numai materii prime? Potrivit bunicilor noastre, primul ajutor este lămâia amestecată cu apă. Această combinație este ideală în special pentruîndepărtarea calcarului. Dacă trebuie să cureți o oglindă foarte murdară, folosește oțet de vin în loc de lămâie. Amestecă 1:1 cu apă și toarnă conținutul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează pe oglindă și lustruiește.
Bicarbonatul de sodiu amestecat cu câteva picături de apă funcționează în mod similar. Oricare dintre metodele de mai sus ai alege, ai totuși grijă să eviți contactul cu marginea oglinzii, care ar putea fi deteriorată iremediabil de materiile prime acide sau agresive.
Pentru a readuce oglinda la strălucirea sa originală, poți folosi puterea alcoolului obișnuit. Este ideal pentru că nu lasă dungi pe suprafață. De ceea ce nu poți scăpa, însă, sunt petele negre. Acestea sunt un strat de argint care se oxidează treptat și nu se pot îndepărta. Singura soluție în acest caz este să cumperi o oglindă nouă.
Dacă ești adeptul produselor chimice, fii precaut. Manipularea necorespunzătoare poate deteriora oglinda. Acești agenți de curățare pot conține compuși pe bază de clor, astfel încât, dacă intră în contact cu marginile oglinzii, acestea se pot înnegri. Din păcate, această reacție este ireversibilă. Sunt potrivite spray-urile care conțin alcool sau spumele bazate pe nanotehnologie. Cu acestea, poți lustrui oglinda rapid și ușor!
Și ce altceva va îmbunătăți oglinda ta perfect curată și lustruită? Zâmbetul tău!