Conținutul coșului tău
Coșul tău este gol.
Când vorbim despre contraste, majoritatea dintre noi ne imaginăm o lume în alb și negru. Cu toate acestea, baia ta poate străluci și cu combinații de alte culori. De exemplu, gresia albă luminată de un perete de o altă culoare, cum ar fi nuanțe mai îndrăznețe de galben, verde sau albastru, arată foarte bine. Pentru a obține efectul ideal, este important să îți amintești că mai puțin înseamnă mai mult.
Lasă contrastul să iasă în evidență. De exemplu, bateriilor negre de lavoar și dușurilor negre, sau gresiei de un gri închis, se vor potrivi foarte bine nuanțele de galben. Cu toate acestea, contrastul poate fi creat și cu rame aurii pentru oglinzi, accesorii aurii și, bineînțeles, baterii aurii. Nuanțele aurii, completate eventual de flori colorate sau nuanțe de verde proaspăt ale plantelor, se evidențiază cel mai bine cu plăci în design din marmură.
Tendința pentru bateriile negre a fost o constantă timp de mulți ani. Negrul adaugă o notă de lux, dar și un anumit mister unei încăperi. Și aici poți miza pe contraste cu albul, dar variante mai creative și sofisticate pot fi realizate, de exemplu, cu gri sau maro natural. Bateriile negre ies în evidență în încăperile în care se folosește gresie cu structură 3D sau cu design din marmură. Dacă vrei să te joci cu un aspect rafinat, optează pentru finisaje mate și minimalism pentru baterii.
Minimalismul își păstrează locul consacrat, dar pe lângă el, opusul său - stilul boho - este în ascensiune. Este inspirat din viața „boemă” a artiștilor care aduc din călătoriile lor diverse suveniruri, aparent nepotrivite, pe care apoi le integrează „aleatoriu” în spațiul lor de locuit. Poți face același lucru. O manifestare tipică a stilului boho este de a lucra cu combinații de lucruri care aparent, nu se pot conecta.
Totuși, nu trebuie să lipsească culorile naturale, multe flori (chiar și pe tapet sau gresie), plante verzi sau frunze de un verde intens și diverse „accesorii” stradale. La prima vedere, spațiul poate părea copleșit din punct de vedere optic, dar la a doua respirație îți vei da seama că este un confort sofisticat, datorită atingerilor naturale. Acest stil nu ar trebuie să se termină în baie, ci să pătrundă în atmosfera întregului apartament.
Stilul Japandi poate fi cel mai bine descris ca fiind un minimalism minimalist. Este funcțional, dar nu dă o impresie rece. Dimpotrivă, este un exemplu elaborat despre cum se poate crea un spațiu perfect folosind mici imperfecțiuni. Folosește nuanțe naturale și linii simple, pe care le combină într-un mod artistic pentru a crea o atmosferă de flux natural. Băile pot fi înălțate din punct de vedere estetic prin utilizarea plăcilor din lemn. Aceste plăci naturale în combinație cu liniile netede ale echipamentului de baie creează efecte atemporale. Daca ai o baie mai mare, poti folosi lamelele si pe post de compartimentare elegantă. Decorațiunile în stilul Japandi, care lucrează cu „imperfecțiuni” bine gândite, de exemplu, picturi delicat presate, arată grozav.
Tendințele pentru 2023 indică un accent pe aspectul natural. Terrazzo, o piatră artificială realizată dintr-un amestec de ciment, coloranți și piatră fină mărunțită, te poate ajuta să faci acest lucru. Rezultatul este un spațiu plăcut, atemporal. În funcție de decorul ales, poți crea o atmosferă primitoare, romantică, dar și o dominantă încrezătoare în cazul în care optezi pentru nuanțe mai îndrăznețe. Terrazzo poate fi, de asemena, combinat cu gresie colorată. Acest lucru va crea o cameră jucăușă și plină de imaginație, care nu se va demoda.
O categorie specială este imitația de travertin, care va spori atmosfera camerei cu aspectul său luxuriant. La urma urmei, se știa despre el în Roma antică, unde travertinul natural a fost folosit pentru construirea Colosseumului. Accentul pus pe specificul subtil de „piatră” va crea o caracteristică dominantă interesantă din punct de vedere vizual. Poți susține eficient atmosfera alegând accesoriile potrivite de baie sau pentru iluminare. Travertinul funcționează excelent și cu vopsea gri sau plante verzi.
Dacă vrei să-ți însufleți baia, pariază pe faianța de format mare (de obicei începând de la 70 x 70 cm). Este potrivită nu numai pentru camerele mari, ci și pentru cele mici. Cu toate acestea, utilizarea unor astfel de plăci are anumite particularități și necesită mai multe măsurători și planificare. Plăcile de format mare sunt cele mai des folosite întrucât decorurile, cel mai adesea imitații de piatră, lemn, beton, dar și metal, ies în evidență. Atmosfera băii va deveni astfel cu adevărat unică, și pentru că pare compactă datorită îmbinărilor minimale. Nu ar trebui să lipsească, de exemplu, într-o gospodărie în stil industrial.
O altă tendință pentru 2023 arată că sanitarele pentru baie nu trebuie să fie „doar” albe: lavoare colorate. Negru sau gri (cu reflexii metalice sau decor din beton) arată eficient. Totuși, dacă ești în căutarea unei piese unice, pariază pe lavoare într-o combinație de roșu/kerosen, albastru/gri, galben cupru, wenge...
Lavoarele în nuanțe pastelate sunt un articol unicat. Alternativ, sunt disponibile lavoarele într-o singură culoare, de exemplu, maro deschis, albastru, verzui, nude „piele”... Lavoarele din sticlă arată, de asemenea, deosebit, de exemplu, într-un decor auriu de culoarea mierii. Cu toate acestea, oferă-le posibilitatea de a se evidenția în spațiu și nu combina prea multe elemente dominante deodată.
Tendința pentru 2023 este, de asemenea, în favoarea oglinzilor mari, care lucrează perfect cu spațiul datorită iluminării încorporate. O oglindă ovală cu iluminare perimetrală adaugă subtilitate unei încăperi, în timp ce o oglindă dreptunghiulară cu colțuri rotunjite adaugă un plus de imaginație. Într-o baie modernă, o oglindă pătrată sau dreptunghiulară (în picioare sau agățată) va atrage cu siguranță atenția.
Chiar și iluminarea oglinzilor poate fi un accesoriu estetic interesant. Unele variante au lumina încorporată chiar în corp, altele folosesc iluminare din spate sau de sus. Cu siguranță vei fi încântat să afli că unele variante de oglindă oferă și încălzire pe lângă iluminare, așa că nu vei avea de-a face cu aburirea neplăcută.